GroenLinks Hollands Kroon stelt kandidatenlijst GR2018 vast

De algemene ledenvergadering van GroenLinks Hollands Kroon heeft op dinsdag 12 december 2017 de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld.

De lijst van ons #teamvoorverandering wordt aangevoerd door Lilian Peters. Zij is half januari vanuit Amsterdam Zuidoost terugverhuisd naar Hippolytushoef, waar zij is opgegroeid. Lilian is bestuurslid van GroenLinks Noord-Holland en loopt ook al een tijdje mee met GroenLinks Hollands Kroon. Daardoor is zij goed op de hoogte van wat er lokaal speelt. Tot haar verhuizing was Lilian GroenLinks-lid van de bestuurscommissie Amsterdam Zuidoost.
De tweede plaats wordt ingenomen door Peter Fekkes (Barsingerhorn), ondernemer, directeur van Nancuna Training & Coaching en voorzitter van de afdeling GroenLinks Hollands Kroon.
Ons huidige raadslid, Jan Eichhorn (Barsingerhorn), staat op zijn eigen verzoek op de derde plaats van onze kandidatenlijst. Hij is blij dat de kandidatencommissie in Lilian Peters een geweldige nieuwe lijsttrekker heeft gevonden.
De plaatsen vier tot en met negen worden ingenomen door Jaap Wierdsma (Hippolytushoef, actief lid van Landschapszorg Wieringen), Mark van der Pal (Anna Paulowna, ondernemer en directeur bij Cu4IT), Margreet Kappelhof (Barsingerhorn), Joachim de Stigter (Oosterland, scholier), Aries Zuidhof (Middenmeer) en Jacqueline de Vries (Kolhorn).
Onze ambitie is om de komende jaren fors te investeren in een groene, sociale en open gemeente, waarin het voor jong en oud fijn wonen is, in een gezonde leefomgeving, waar wij houden van de natuur, rekening houden met het klimaat en goed zorgen voor het dierenwelzijn. Een gemeente waar voor iedereen plek is, met goede zorg voor onze kwetsbare inwoners en gastvrijheid voor mensen in nood. Het kan anders, het moet anders, ook in Hollands Kroon.