Op zaterdagmiddag 16 juli openden 40 kinderen, samen met wethouder Lilian Peters, de splinternieuwe speeltuin de Mafkikker. Uniek aan de speeltuin is dat de bewoners van Oude Niedorp dit samen met het team kernbeheer van de gemeente zich hier samen voor hebben ingezet. Ook uniek is dat het de eerste speeltuin in Hollands Kroon is, met vier speeltoestellen voor kinderen met een beperking. Met veel plezier nam Merel in haar rolstoel eerst de gronddraaischijf in gebruik en daarna, samen met haar moeder, de netschommel.

De gemeenteraad nam op 12 december 2012 unaniem een motie aan waarin in het college werd verzocht ervoor te zorgen dat alle nieuwe in te richten of te bouwen speeltuinen tenminste één netschommel en één speeltoestel zou zijn voor kinderen met een beperking.

De fractie van GroenLinks zet zich sinds 2018 in voor toegankelijkheid van de openbare ruimte, gebouwen en diensten. Doel is dat iedereen zo zelfstandig als mogelijk, kan meedoen aan de samenleving. Dit is ook in het coalitieakkoord opgenomen en onderdeel van de portefeuille van GroenLinks wethouder Lilian Peters.