Sinds juli 2018 is René met pensioen en na 10 jaar lidmaatschap van GroenLinks, werd hij in januari 2021 ook actief als bestuurslid van de afdeling Hollands Kroon. Zijn passie is te komen tot een gezond, groen gebiedsplan, maar ook het verbeteren van de sociale ongelijkheid ligt hem na aan het hart. Na jaren lesgeven is het mijn overtuiging, dat je mensen in eenvoudige taal kunt uitleggen, hoen dreigend klimaatverandering is, dat schone energie nodig is, maar dat overmatige energieconsumptie ook veel vraagt van het landschap. Hopelijk gaan veel mensen dan toch wegschuiven van het rechts politieke spectrum.

Sinds juli 2018 is René met pensioen en na 10 jaar lidmaatschap van GroenLinks, werd hij in januari 2021 ook actief als bestuurslid van de afdeling Hollands Kroon. Zijn passie is te komen tot een gezond, groen gebiedsplan, maar ook het verbeteren van de sociale ongelijkheid ligt hem na aan het hart. 
Na jaren lesgeven is het mijn overtuiging, dat je mensen in eenvoudige taal kunt uitleggen, hoen dreigend klimaatverandering is, dat schone energie nodig is, maar dat overmatige energieconsumptie ook veel vraagt van het landschap. Hopelijk gaan veel mensen dan toch wegschuiven van het rechts politieke spectrum.